Over mij

bg-about-saskia-videler

Ik hou van het internet en van technologie. Ik hou van wat ze mogelijk maken en hoe ze mensen dichter bij elkaar kunnen brengen. En ik hou ervan hoe ze tijd kunnen besparen en het leven makkelijker kunnen maken.

Maar ik hou er niet van om omslachtige handelingen te moeten stellen, om lang te moeten zoeken naar informatie die ik NU nodig heb. Om vast te lopen in een app of website doordat de flow niet goed uitgetekend is. Of als ik een telefoonnummer zoek en vind – en dat dat nummer niet meer blijkt te kloppen (omdat dat nummer nooit aangepast werd op de website). Oh, en ik hou ook niet van halfbakken vertalingen of slordige copy.

Ik hou van contentstrategie en contentdesign, omdat het oplossingen biedt voor problemen zoals deze.

Ik vind het dan ook fantastisch om organisaties te helpen met hun contentproblemen (en ben blij dat al vaak gedaan te hebben).

Ik leer elke dag nog bij door veel te lezen, online en offline, conferenties te bezoeken (zoals Confab in de VS en Content & Design in Canada) en deel te nemen aan kennisdeelgroepen, zoals UX Antwerp (waar ik trouwens geregeld spreek). 

Efficiently Effective podcast logoDaarnaast publiceer ik een podcast over content en UX. Het perfecte excuus om met mijn helden te spreken en dieper te duiken in de verschillende facetten van contentstrategie en UX (wat veel overlap heeft met contentstrategie). Je vindt Efficiently Effective in je podcast app en op de website EfficientlyEffective.fm.