Contentrichtlijnen en contentstijlgidsen

Een mooie website is niets zonder sterke content. Wij helpen met de creatie ervan: door contentrichtlijnen en -briefings op te stellen, contentcoaching te faciliteren en eventueel zelf content te creëren. Mix en match onze krachtige tools om onze creativiteit en die van je eigen contentmakers ten volle te benutten.

Contentrichtlijnen zijn essentieel voor elk redactieteam, elke contentproducer en elke eindredacteur. Ze definiëren het speelveld waarbinnen de contentmakers zich creatief kunnen uitleven. Hierdoor weet iedereen wat er nodig is, hoe en in welke vorm.

Natuurlijk is het niet aan ons om te dicteren hoe jullie het moeten aanpakken of hoe jullie moeten communiceren. Wat wij doen, is het helpen duiden van de stijl, het karakter en de do’s en don’ts die passen bij jullie bedrijf of organisatie. Samen maken we een duurzame contentstijlgids.

Contentrichtlijnen voice toneDit gebeurt tijdens een of meerdere workshops waarin we de volgende zaken (o.a.) behandelen:

  • Lezen en kijken zoals de bezoeker dat doet
  • Tekstopbouw
  • Tekstlengte en zinslengte
  • Voice & Tone
  • Woordgebruik
  • Schrijfwijze (denk aan valuta en tijdnotatie)
  • Creatie van een Contentstijlgids

Contentstijlgids

In een contentstijlgids worden de diverse richtlijnen uitgelegd en gemotiveerd, samen met de voice van de organisatie en de verschillende tonaliteiten welke gebruikt worden in specifieke situaties. Het is een document dat perfect samensmelt met een huisstijlgids of andersoortige stijlgids die op het design gericht is.

Een contentstijlgids is een ‘levend document’ dat beheerd wordt door de contentverantwoordelijke binnen jouw organisatie.

Contentworkshops

In motiverende workshops leert The Dutchess ervaren en minder ervaren schrijvers content te creëren voor het internet, en voor verschillende platformen, schermen, doelgroepen en situaties. Soms zijn er open-trainingen (schrijf je hiervoor in op de nieuwsbrief). Voor in-company opleidingen maken we een opleiding op maat. Profiteer van de expertise van The Dutchess tijdens inspirerende sessies.

Contentcoaching

Eén-op-één begeleiding is ook mogelijk, evenals actieve deelname aan contentvergaderingen, facilitatie van workshops en opleidingen.