Onlangs was ik in het indrukwekkende Marokko, waar we een prachtige rondreis maakten. Natuurlijk kon een stop in koningssteden Marrakech en Fez niet op de route ontbreken. Prachtige steden, maar door een medina struinen is soms wat overweldigend.

Toerisme is er vreselijk belangrijk voor de economie, maar ook voor individuen. En dat zal je weten als je er door de soeks of over het bekende Djama-El-Fna plein loopt.

Constant word je nageroepen, aangesproken, winkeltjes ingesluisd waar je eigenlijk niet moet zijn, … Begrijp me niet verkeerd: we hebben fantastische mensen ontmoet daar, prachtige koopwaar gezien en heerlijk gegeten, maar soms was het gewoon wat te veel.

Toeristen kopen massaal bij de kleine marktkramers in de soeks (wij hebben zelf ook een paar mooie koopjes gedaan).  Dat dit werkt in een setting waar de klant een passant waarbij retentie geen issue is, is begrijpelijk. Het deed me denken aan een website vol pop ups en banners, die steeds voor je cursor springen als je ergens op wilt klikken. Zo’n website wil je zelf toch ook niet graag bezoeken? Laten we daarom onze websites zo inrichten dat mensen bij ons wel graag terugkomen. Dat we zorgen dat mensen er graag terugkomen om informatie op te zoeken en eventueel iets te kopen. Denk twee keer na voor je die gigantische call out op je site plaatst en zorg ervoor dat je copy en beelden op een aangename manier aanspreken. Helemaal top: hou de beste plaatsen van je pagina’s voorbehouden voor het bedienen van je bezoeker.

Een ingetogen website, met genoeg rust (=witruimte) en een passende manier van (aan)spreken zorgen ervoor dat je bezoeker zich niet geïrriteerd of overprikkeld, maar op zijn gemak voelt en langer op je site blijft. En bovendien eerder geneigd is tot contact opnemen of aankoop.

Hoe dan ook: Marokko, Marrakech en Fez zijn trouwens wel aanraders voor wie zin heeft in een bruisende, kleurrijke vakantie. Onze vakantiefoto’s zijn daarvan het bewijs.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.