Traditioneel worden webschrijvers pas ingeschakeld op het moment dat de website bijna klaar is. Trots geven de designers een rondleiding door het nieuwe digitale pand en vertellen waar de copywriter lapjes tekst, als ware het gordijntjes, mag toevoegen. De hoeveelheid tekst wordt daarbij ook opgelegd. Op deze manier blijven gouden kansen om een écht goede website te maken onbenut. Een contentstrateeg pakt het liever anders aan. 

Wij contentstrategen zijn perfect in staat om heel goed in te schatten (op basis van onderzoek en interviews) wat de mensen die ‘het pand’ (=jouw website) bezoeken nodig hebben. Hoe we hen een goed gevoel kunnen geven. Dus moet je gaan nadenken over hoe je bezoeker op je website terecht komt, wat ze er zoeken, verwachten en nodig hebben. Content moet passen bij je bezoeker, je website moet passen bij de content. 

Een contentstrategie zorgt ervoor dat je bezoekers zich thuis voelen op je website 

Daarom is het slim om ons al van bij de start van een project erbij te betrekken, voordat de bouwplannen (=wireframes) ontwikkeld worden. We brengen onze veiligheidshelm mee en zullen iets zinnigs kunnen zeggen over wie de mensen zijn die over de vloer komen en met welke vragen en behoeften zij zitten. We denken mee over welke content waar moet komen, waarom, hoe en met welke voice & tone. We inventariseren bestaande content, maken briefings voor nieuwe content, zorgen voor de creatie van nieuwe content en stellen een plan op voor duurzaam contentmanagement. 

In een nieuw huis is het belangrijk dat je je belangrijke spullen gemakkelijk vindt en dat alle kamers bereikbaar zijn. Een goed gevoel krijg je immers niet van de juiste gordijntjes alleen. Hetzelfde geldt voor je website. Zorg ervoor dat alle elementen perfect en harmonieus op elkaar zijn ingesteld, altijd met het oog op de bezoeker.

Bel me gerust op +32 484-106290 voor meer info of een interessante opdracht, dan zetten we het samen in de steigers. Mijn veiligheidshelm ligt klaar. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.